tiistai 24. kesäkuuta 2014

Vähän lukiosta!

Tein tän erikoispostauksen nyt videon muodossa. Ensin olin suunnitellut tekeväni tän siis tekstin muodossa, mutta ajattelin, että videolla hyötyisin enemmän, sillä saisin myös youtubea päivitettyä! Kerroin teidän pyytämistä asioista tossa ja tosta videosta tuli nyt tommonen suht pitkä, toivottavasti ei haittaa! Voitte koittaa kelailla eri "kategorioihin" sillä puhuin aiheittain asioista. Aattelin vielä mainita tässä tekstissä, että tilaan itse koulukirjani yleensä käytettynä Jameralta, suosittelen! Toivottavasti saitte jotain irti! :)

55 kommenttia:

 1. meille suositeltiin ainakin jaksottamaan kurssit 30+30+15, ja itellä se toimi ainaki ihan hyvin :) joten jos oot nyt jo ekan vuoden jälkeen käyny 34 kurssia, ni oot kyllä ollu tosi ahkera ja tulevina vuosina saat ottaa vähä rennommin :) mutta jos itestäs tuntuu että haluut käydä neljään vuoteen (tai mahdollisesti 3,5 vuoteen?) ni käy ihmeessä, lukio kuitenki vaikeutuu hurjasti ekan vuoden jälkeen. tsemppiä, ota kesä rennosti ni jaksat taas panostaa :) ja älä ota liikaa stressiä lukiosta! vaikkakin ymmärrän kyllä sua, sillä ite stressasin myös hirmusesti :D hyvin se kuitenki menee!

  VastaaPoista
 2. 34 kurssia on aika paljon ekalle vuodelle tai meille suositeltiin 30+30+15 sunnitelmaa jos käy lukion 3 vuoteen ja itellä toimi toi tosin hyvin, tietty 2.vuona tuli vähän enemmän (mutta ei lukuaineita). Jos nyt ajattelet neljän vuoden tahtia niin sulle tulee tosi kevyet vuodet nyt loppulukion ajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii no sitä tosi kevyttä toivoisinkin itelleni :)!

   Poista
 3. Mainitsit että aikoisit käydä lukion neljässä vuodessa, mutta oot pärjänny ihan loistavasti ekana vuotena? :)
  Itse harrastan 5x viikossa 3-3,5h urheilua, ja tietyissä ajanjaksoissa 6x viikossa, eli suunnilleen 1 vapaapäivä viikossa. Oon miettiny että pitäs vetää neljässä vuodessa, vai mitä mieltä oot? Oon siis menossa nyt lukioon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta stressi on ollut hirveen kova nii haluisin vähentää sitä nii siksi haluun pidentää lukioaikaa :) ja jos oisin sä nii kyllä varmasti menisin neljässä vuodessa!

   Poista
 4. Edelliseen vielä, että mulla on ollut ysillä jo ongelmaa harrastuksen ja koulun yhteensovittamisessa. (voiko noin sanoo? :D) Esim kerran lintsasin kokeesta koska en kerennyt lukea kisojen takia yhtään. Ka siis lähellä ysiä.

  VastaaPoista
 5. hyvät lukiolaiset ottakaa kahdelle ensimmäiselle vuodelle enemmän kursseja 30 + 30 + 15 on huono systeemi! 35 + 35 ja risat sanon minä se on kivaa kun viimeinen vuosi on tosi helppo ja voi vaan käydä kertauskursseilla.

  VastaaPoista
 6. Itel oli ka. 7.3 ku lukioon läksin ja täytyy kyl sanoo et numerot nous huomattavasti ja nyt lukion vuositodistuksessa ka. oli 8.3.
  Ittellä yläkoulu oli vähän pakkopullaa ja sen huomas, mutta nyt kun on ite saanut koulunsa valita ni motivaatio on kasvanu hurjasti (mm. kemia 10, yläkoulussa 7.., kaikki on näköjään mahollista, vaikka ei aina uskoiskaan). Käyn kolmoistutkintoa, eli tulee koko lukion oppimäärä & ammattipätevyys :)

  Hyvin oot kyllä kaikesta kertonut ja yhdyn moneen kertomaasi asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mä siis meinannu tossa ettei vois parantaa! Leikkasin sen kohan pois, missä aloin selittää, että onhan niitä nähty että lukiossa menee paremmin kuin yläkoulussa :)! Kiva kuulla!

   Poista
 7. Mites muuten, pitääkö teidän ostaa kaikki kirjat itse vai saako koululta ilmaiseksi esim. pakollisten kurssien kirjat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan iinan puolesta: ihan kaikki pitää ostaa ite :)

   Poista
  2. Paitsi jos joskus tulee se oppivelvollisuuden nosto niin sit ekan vuoden kirjat tulee ilmaseks.... Ja joissain kouluissa saa ilmaseks joitain kirjoja, mut ne on yleensä niitä tosi pieniä lukiota.

   Poista
  3. No toi ensimmäinen anonyymi kysyki että pitääkö TEIDÄN ostaa kaikki kirjat ite...

   ja mikä on oppivelvollisuuden nosto?

   Poista
  4. Nykyään oppivelvollisuus on sen peruskoulun ajan eli 9 v eli kaikkien on pakko käydä sen verran sitä koulua ja sen jälkeen ei oo pakko opiskella jos ei halua, mut nyt suunnitellaan että se nostettais niin että olis pakko käydä toista astetta vähintään se yks vuosi, eli 10 v.

   ettekö te nykyajan lapset lue uutisia?

   Poista
  5. Nykyään oppivelvollisuus on sen peruskoulun ajan eli 9 v eli kaikkien on pakko käydä sen verran sitä koulua ja sen jälkeen ei oo pakko opiskella jos ei halua, mut nyt suunnitellaan että se nostettais niin että olis pakko käydä toista astetta vähintään se yks vuosi, eli 10 v.

   ettekö te nykyajan lapset lue uutisia?

   Poista
  6. meidän lukiossa useat ekan vuoden kirjat saadaan ilmaiseksi, wilmassa kyllä lukee jos teillä on sama !

   Poista
 8. Mä olen nyt syksyllä aloittamassa lukiota ja mulla on 30 kurssia ensimmäiselle vuodelle. Tämä on meillä ainakin suositeltu kurssimäärä kun käy lukion kolmessa vuodessa. Eli päivät ei ole mulla ainakaan pitkiä, joka päivä alkaa hieman ennen yhdeksää ja päättyy vaihtelevasti kolmelta ja yhdeltä joka jaksossa :) Tosi kiva video, oon itse niin innoissani tuosta lukiosta, niin tää aihe oli mun mielestä tosi hyvä! Oot muuten tosi kaunis ja sulla on ihana hymy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla tulee sit helpompi vuosi :)! Kiva kuulla ja kiitos :)!

   Poista
 9. tee kananmuna tai smoothie haaste teemun kanssa :)

  VastaaPoista
 10. Toi häiritsee ku joissai kohtii leikkaat videon sillee joka sanan välei D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menis 5 sekuntia joittenki sanojen välillä, jos en leikkais :)

   Poista
 11. Kiva video, kerrot tosi hyvin lukioon liittyvistä asioista! Sitä vielä kysyisin, että onko susta pitkä matikka ollut kovin haastavaa esim verrattuna yläasteen matikkaan? Suositteletko pitkää matikkaa jos on vapaa-aika tiukalla harrastusten takia? Hyvää kesää sulle :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! No on ollut paljon haastavampaa, mutta ei kuitenkaan älyttömän vaikeaa vielä tässä vaiheessa :) sain kaikista kursseista 9, mutta yhestä tuli 8, eli hyvin pärjäsin eli ei se oo niin kauhean vaikeaa kuitenkaa :) tohon tokaan en osaa vastata, matikan kotitehtävät saattaa viedä illassa monia tunteja kyllä ja sillee, mutta oma päätös :) kiitos samoin :-)!

   Poista
 12. Ite oon nyt menos abivuodelle ja oli hauska huomata et vedän lukion aika pitkälti just tolla tavalla ku sanoit ettei kannata (ja hyvin menee :D). Meijän koulussa tosin heitetää ulos kurssilta jos ei oo kirjoja 5 ensimmäisen tunnin jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :-D! Ja joo siis tarkotin tolla kirja jutulla lähinnä sitä, että vaikka ne kirjat on hommattu, nii ne on kotona vaa joillain :/

   Poista
 13. Voisitko joskus vaikka jos teet sen urheiluvideon nii antaa vähän vinkkei kun oon nytte alkanu lenkkeileen nii miten kannattaa kasvattaa kuntoa ja kun haluisin vähän paremmat lihakset jne nii mitä kannatais tehä kuinka usein ja sellasta?:o oisin ikionnelline jos auttaisit! Ja oli taas ihana video<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olis kiva (:

   Poista
  2. Mä en oo oikein noiden alojen expertti, nii en oikein tiedä :/ mut kiitos <3!

   Poista
 14. Oikeesti. Kumpa voisin kiittää sua jotenkin. Oot iha mahtava tyyppi ja saan inspiraatiota sun videosta ja vielä enemmän blogista ♥ Haluisin tutustuu suhun mutta tuskimpa sua ees kiinnostaa ko oon sua vähän nuorempi :-D (-00) mutta juu, oot aivan mahtava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon sulle :') <3!

   Poista
 15. Mä oon just samanlainen opiskelija kun sä. Mäki panostan kouluun tosi paljon ja luen tuolla lailla, että luen vaikka sivun ja sit sillee huomaan et en oo keskittyny ollenkaa. Ja stressaan kans tosi paljon kokeista.

  VastaaPoista
 16. Moi iina:) toivon että vastaat tähän! Eli siis sulla on nyt kaikki pakolliset kurssit suoritettu? Ei jää mitään 2+3 vuodelle? Ehottiko se wilma sitä? En vielä oo tajunku tota wilman kutssivalinta juttua, mutta toivottavasti se selviää myöhemmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tarkotin tolla tietenkin, että kaikki ekan vuoden pakolliset on suoritettu, aattelin että sen ymmärtää mut tosi monet luuli että kaikkien vuosien pakolliset :D kyllä se selviää :)!

   Poista
 17. mulla on syksyllä suuntana lukio ja tää video oli musta hyödyllinen ja antoi vähän lisää tietoa lukiosta:)

  VastaaPoista
 18. Ei se keskiarvo lukion suorittamiseen vaikuta, mulla oli 7.2 keskiarvo tultuaan lukioon. Kaikista kokeista on tullut ainoastaan 9-10. Kokeisiin luin päivää ennen ja en koskaa lukenu läksyjä tai tehnyt niitä. Tämän lisäksi suoritin lukion kolmessa vuodessa ja tein lukujärjestyksekset helpoksi! 5.jaksossa oli ainoastaan pari kurssia + tein paljon lukion ulkopuolisia kursseja mm. NY-leiri ja kaikkea muuta. Lukio oli mielestäni helppo! Joskus koeviikko tuntui pitkältä, mutta muuten olen todella tyytyväinen lukiosta! Opiskelen nyt lääkäriksi! :) joten keskiarvo ei vaikuta lukioon! Peruskoulussa numerot olivat 5-7 luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, rauhaa ihmiset! Mä leikkasin sen kohdan pois, jossa sanoin että kyllä jotkut taas lukiossa selviää paremmin kuin yläkoulussa :) mun mielestäni kyllä huono systeemi, jos ei tee läksyjä tai lue niitä, enkä sillä kehuskelisi yhtään. Laiskuutta. Toivottavasti edes luet nykyisessä opiskelupaikassasi läksyt, kerran lääkäriksi aiot :)

   Poista
  2. Alkaa viides vuosi opintojani ja sen lisäksi teen lääkärin hommia jo erityissairaanhoidon yksikössä! Kaikki on mahdollista jos vaan uskoo!:) lukio loppujen lopuksi ei hyödynnä missää. Ps. Mainitsit myös,että arvosanat lukiossa vaikuttavat jatko-opintoihin. Jos aikoo yliopistoon, siihen vaikuttaa ainoastaan yo arvosanat ja pääsykokeen tulos. Jos siis meet ammattikorkeeseen niin sillon pisteitä saa myös lukion koearvosanoista, muutoin niitä ei edes tarvitse huomioida!!!

   Poista
 19. Ensimmäistä kertaa käyn sinun blogissasi. Aivan ihana blogi!:) Ne kuvat missäkin olet, niin kuka ne ottaa? Sinulla on tosi hienoja kuvia!:)

  VastaaPoista
 20. onko sulla pitkä matikka ? :)

  VastaaPoista
 21. Kun teit sitä ostosten esittely videota niin mikä sen kameran jalan nimi oli? :) Siis sen mihin sai laitettua kännykän :D mistä muuten ostit sen? Kun en "jaksaisi" katsoa ja etsiä sitä kohtaa siitä videosta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä muista :/ mut ebaysta se on :)!

   Poista
 22. Oon ite menossa vasta 9:lle, mutta suunnitelmis ois käyä lukio jos pyrin lastenlääkäriks, Tarviin siihe pitkää matikkaa ainakin, niin olikse niin kauheeta kun puhutaan? Ja selviiks siit sun mielest jos on ihan perus hyvä laskutaito? Ainiin, käyks Teemuki lukioo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se niin kauheeta vielä oo ollu, välil tullu kauheit hetkii ettei vaa ymmärrä mitää, mut kaikist kursseista 9 tuli paitsi yhestä 8 :) ja kai siitä selviää? En oo ihan varma mitä meinaat peruslaskutaidolla! Mulla oli peruskoulussa 10 :) teemu käy ammattikoulussa liiketaloutta :)!

   Poista
 23. Oon etsiny tubesta lukioaiheisia videoita, mut en ollu viel törmänny näin kattavaan lukio videoon ja ihanaa kun juuri sie teit tämän! :) Nyt sain taas paljon hyvää ja hyödyllistä tietoa lukioon liittyen, kun sinne olen tänä syksynä menossa. Pakko vielä sanoo, että tunnut oikein positiiviselta ja lämminhenkiseltä, jalat maassa olevalta ihmiseltä :) Siun videot ja postaukset saa aina hyvälle tuulelle :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit :)! Kiitos paljon :>!

   Poista
 24. Nyt alko pelottaa, itellä 89 kurssia koko lukiossa ja ensi vuodelle tuli joka päivä 8.00-16.00 mutta hyvä video oli, täytyy varmaan itekkin harkita tota neljää vuotta kun on vielä oma hevonenkin ton kaiken lisäks :D

  VastaaPoista
 25. Kiva video, itelläniki samoja kokemuksia ekan lukiovuoden jälkeen! Ja jotenki kiva ku kerrot et teet oikeesti töitä menestyksen eteen. Monesti, kuten jossain kommentissakin kai sanottiin, että ei tee mitään läksyjä yms. ja kaikki numerot on hyviä, joka mun mielestä on vähän ärsyttävää kun sillä pitää oikeen kehuskella. Mielummin kehuskelee kovan työn tuloksilla! Mut joo tsemppiä sulle ensi vuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Ja niinpä, ärsyttävää tommonen laiskuus joillain ja silti pärjää tosi hyvin... Kiitos samoin :)!

   Poista