lauantai 8. elokuuta 2015

Alanya part 1

Heippa! Huh, reissu Turkkiin heitetty ja nyt onkin sitten paljon asioita tehtävänä. Lupailin teille, että tuun postaamaan ennen reissua tänne, mutta toisin kävi. Yhtäkkiä huomasin meinaan kaikkien asioiden painautuvan päälle ja koitin vielä automatkallakin postausta + yhtä videota vääntää, mutta sitten totesin, että ei tästä tule mitään. Mieluummin siis päätin tehdä asiat lomamatkan jälkeen ja tässä nyt siis pientä esimakua meidän reissusta! Teen Turkin matkasta useamman eri postauksen ja tässä postauksessa on nyt siis tuosta hotellista lähinnä ja yleisesti Alanyasta. Muissa postauksissa - joita todennäkösesti tulee siis kaksi tämän lisäksi - kerron sitten parista retkestä, joilla käytiin ja varmaan muutenkin päivistä.
             Lähettiin kotoa siis jo viime torstaina ja yövyttiin meidän tutuilla Helsingissä. Tai no, herätys oli siis klo 2 yöllä ja siitä puoli kolmelta kohti lentokenttää! Meillä oli varattu etukäteen sieltä parkkipaikka ja hyvissä ajoin saatiinkin kaikki asiat hoidettua. Lento lähti kello 5.40 kohti Gasipazaa ja oltiin kyllä ihan väsyneitä, yritettiinkin saada nukutuksi huonolla menestyksellä. Perillä ei kuitenkaan enää väsyttänyt ja saavuttiin sitten joskus puoli kahdentoista maissa hotellille. Meidän hotelli siis oli tuo Riviera, jossa meillä oli all inclusive, sillä ei haluttu alkaa miettimään sen kummemmin ruoka-asioita.
IMG_4729 IMG_3461 IMG_3472 IMG_4711 Eka päivä meni vähän tutustuessa hotellin tapoihin ja lähiympäristöön. Ei käyty meidän hotellin altaalla kertaakaan uimassa, sillä jotenkin ahistavaa, kun kaikki siinä ympärillä ja monta ihmistä pienessä altaassa. Niinpä käytiin joka päivä ihan meressä uimassa, mikä oli muuten niin ihanan väristä! Harmi vaan. että meriveden pitää olla suolasta, se teki siitä vähän epämiellyttävää, jos silmään tai suuhun sattui kyseistä vettä menemään. Aloin kyllä jo siihenkin tottua sitten loman loppupuolella :P
                Kulkukissoja ja myös -koiria oli uskomattoman paljon tuolla. En siis hirveemmin ollut edes Turkin maahan perehtynyt ja näistä en ennen lomaa edes tiennyt, haha. Meidän hotellin ulko-ovella oli aina tuo yksi kisu, johon me Teemun kanssa kovin tykästyttiinkin. Tykättiin myös yhdestä siivoojasta, joka laittoi meille oikein hienosti nuo peitot siivoamisensa jälkeen. Hän myös oli tosi iloinen ja tervehti aina meitä.
IMG_3942 IMG_3940 IMG_3973 IMG_3996 Ekana päivänä me siis mentiin katselemaan vähän paikkoja läheltä hotellia. Hitsi että nauratti, toisaalta ehkä vähän myös ahisti, kun 10 minuutin kävelyn jälkeen mun jalat oli ihan punaiset ja meiltä vaan valui hiki... :D Mutta ei se muina päivinä sitten enää semmoista ollut, vähän aikaa kesti vaan tottua tuohon lämpöön ja ilmastoon muutenkin. Käytiin ottamassa viimeiset kesätyöni Juissi-kuvat musta, sillä mulla oli siis viimeinen kesätyöpäivä Juissilla heinäkuun vika päivä. Oli ihan paras kesä somettajien kanssa, harmi että se nyt loppui ja koulu alkaa ensi viikolla... Mulla muuten on vielä väriestejuoksu postaamatta teille, tosin sieltä ei paljon kuvia ole, mutta on muutama!
                 Ekana iltana alkoi kova ukkonen. Alanyassa ei kuulemma ukkosta kesällä yleensä, mutta nyt vaikutti siltä kuin olis syksyn myrsky ollut. Ei se meitä haitannut, sillä sitä oli kiva katsella, kun salamat välkkyi vuorten lähellä ja itse oli sisällä turvassa. Sain salaman ikuistettua kyllä kameralle, mutta eihän ne niin hienolta mun kuvaustaidoilla kyllä näytä kuin livenä saatika ammattilaisten ottamina.
PicMonkey Collage IMG_4009 IMG_3689 IMG_3635 IMG_5527 IMG_4775 En oikein tiiä mitä tähän viittis kirjottaa, etten seuraavissa postauksissa sitten toista itseäni tai nyt kerro jo kaikkea. Tekis mieli hehkuttaa auringonlaskua, mutta jätän sen muihin postauksiin, meinaan tuli otettua ihan hirmupaljon kuvia siitä... Karsin niitä kyllä siis tietenkin, mutta kyllä sinne nyt muutama jäi, haha. Joka kerta vaan, kun mentiin sitä katsomaan, niin tuntui aina vain upeammalta ja oli pakko ottaa kuvia. Mutta jospa en nyt sitten tällä erää kerro enempää, tässä oli vähän tämmöstä esimakua meidän reissusta.
                Ens viikko on tosiaankin työntäyteinen ja multa jää pari kivaa tapahtumaa pois sm-kisojen takia, mutta ei mahda mitään. Heti kun mahollista, niin teen seuraavan postauksen meidän reissusta. Videoitakin taitaa tulla useampi, kuvasin kaksi my dayta ja lisäksi ajattelin tehdä koosteen, mutta saa nähdä millaiseen ratkaisuun päädyn, aika ei meinaan tahdo riittää noin monelle eri videolle. Joka tapauksessa hyvää loppulomaa teille, keillä semmonen vielä on <3!IMG_4386 IMG_5466

20 kommenttia:

  1. tuttuja maisemia! meinaan itse olen käynyt jo neljä kertaa alanyassa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana paikka kyllä, että varmaan joskus itsekin vielä tuun käymään siellä! :)

      Poista
  2. Hei Iina, olitko ala-asteella kuusankosken musaluokilla? Jos olit niin kenen luokalla? Olin meinaan itekkin siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Olin joo. Anu Helénin luokalla olin :)

      Poista
  3. Näyttää niin ihanalta! Odotan innolla tulevia postauksia. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja kiva postaus!:)

    VastaaPoista
  5. oi että, matkakuume pahenee vaan ♥ ois ihana päästä käymään turkissa, monet on kehunu sitä ja näyttääkin tosi upeelta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei :') Kannattaa kyllä ainakin kerran elämässä tuolla käydä <3!

      Poista
  6. tuli mielee et saako siitä kesäsomettaja työstä ihan niiku rahaakii?:)

    VastaaPoista
  7. Kävittekö Alanyas siel vesipuistossa?:D

    VastaaPoista
  8. muistanko oikein että olet käynyt loro parquessa teneriffalla? jos olet ja harkitset vielä joskus meneväsi tällaiseen paikkaan etkä ole tutustunu aiheeseen sen kummemmin suosittelen katsomaan elokuvan blackfish :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä olen. Olen kuullut leffasta vasta viime vuonna ja matka tosiaan oli melkein kaksi vuotta sitten :-)

      Poista