tiistai 18. elokuuta 2015

ALANYA PART 2

Heips! Koulut on nyt lähtenyt sitten käyntiin lähes kaikilla ja on taas totuteltava aikaisiin herätyksiin ja läksyjen tekoon. Tämän yhteydessä onkin nyt kiva muistella vielä lomaa ja erityisesti meidän Turkin reissua tässä tapauksessa. Lupailin siis useampaa postausta, kun viimesin oli semmoista esimakua. Tämän lisäksi tulee vielä yksi postaus reissusta ja siinä sitten pitäisikin olla kaikki. Varmaan jossain vaiheessa teen matkakoosteen videona vielä, mutta vasta sitten myöhemmin, ettei tule nyt liikaa tungettua vaan matkasta sisältöä eri paikkoihin.
               Tuossa on ensimmäinen my day meidän reissusta ja sen sisältö on yhteydessä tämän postauksen sisältöön eli lähinnä tässä kerron nyt sitten tuosta keskiviikosta, mutta lopussa kerron vielä muuta yleistä matkasta.
GOPR0306 IMG_5286 GOPR0317 Keskiviikkona siis aamupalan jälkeen lähettiin kävelemään Alanyan dolmus-asemalle, missä meidän opas olikin meitä vastassa. Meidän hotellilta sinne oli matkaa vajaa kaksi kilometriä eli ei kovin paljoa, mutta kyllä sitä aika kuuma kävellessä tuli. Yllätyttiin hieman sitä, että me mentiin tuonne Dim-joelle ihan paikallisbussilla vaan, eikä matkayhtiön omalla. Bussi oli siis todella täynnä ihmisiä jossain kohtaa matkaa ja varmaan puolet ihmisistä seisoi, kun istumapaikkoja ei ollut tarpeeksi. Noin 10 kilometrin matkassa meillä meni lähemmäs tunti bussissa, eli matka ei suinkaan ollut kovin nopea. Saavuttiin kuitenkin lopulta Dim-joelle, joka oli kyllä tosi kaunis! Ikävä vaan, että joki on täynnä noita ravintoloita ja muita, pilaavat kauniin luonnonmaiseman.
                Käytiin ennen ruokailua "ottamassa aurinkoa" ja pulahtamassa jääkylmässä vedessä. Dim-joen vesi on siis aina alle 15-asteista kuulemma ja nyt oppaan mittarin mukaan oli juurikin tuo 15 eli vieläpä kaikkein lämpöisin tilanne :-D Tuolla vedessä ei pystynyt kyllä kauaa olemaan, jaloissa alkoi aika pian kauhea nipistys ja lihakset turtuivat täysin. En ite oo koskaan harrastanut avantouintia, että tiedä sitten miltä semmonen tuntuu. Mutta joka tapauksessa oli ihanaa käydä pulahtamassa tuolla, kun vedestä nousi takaisin maanpinnalle niin oli mukava fiilis ulkolämpötilan ollessa jotain 35-asteista - ei ollut enää kylmä, mutta virkistävä tunne kyllä.
IMG_5266 IMG_5421 IMG_5355 Kuten tuosta yhdestä kuvasta näkyy, tuollainen mun ilme oli muuten vedessä ollessa paitsi kameralle poseeratessa :-D Me oltiin aateltu Teemun kanssa, että otetaan tuolla joella vedenalaisia kuvia musta, kun suolavedessä semmonen ei tosiaan onnistunut meiltä, heh... Alempaa voi katsoa yhden hienon otoksen, joka on siis suolavedessä otettu. Joella kuitenkin todettiin, että joo ei aleta tuolla sukeltelemaan ja epätoivoisesti vedenalaisia kuvia ottamaan, oisin varmaan tullut oikeasti kunnolla kipeäksi. Mulle siis tuli tuon reissun jälkeen pienimuotoinen flunssa tai siis oikeastaan onneksi vaan nenä oli seuraavat päivät tukossa, ei sen pahempaa! Dim-joen retkestä luvattiin viileä ja semmoinen se olikin, mukavaa vaihtelua tuolla muuten niin lämpöisessä maassa.IMG_5514 IMG_5239 Samana iltana mentiin Teemun kanssa illalla rannalle ja yritettiin ottaa yhteiskuvia meistä, mutta aurinko laski niin perhanan nopeasti ja me tultiin vähän liian myöhään muutenkin paikalle. Saatiin kummiskin hauskoja kuvia muistoksi, vaikkei niin julkaisukelpoisia olleetkaan.
                Ja tuossa alla näkyy siis tämä kuva, josta ylempänä mainitsin. Tuo on valehtelematta paras kuva niistä viidestä, mitkä tuolla otettiin. Mun sukeltamista hankaloittaa piilarit ja tässä tapauksessa myös suolavesi. Se tunne kun sitä menee silmään tai suuhun - ihan ilman piilareitakin siis - niin ei ole mikään maailman miellyttävin tunne. Mulla ei siis tietenkään ollut tuossa piilareita, mutta yleensäkin jos haluaisin sukeltaa, niin pitäisi melkeinpä ottaa ne piilarit ensin pois. En tykkää olla silmälaseissa, johtunee osittain ihan siitä, että en näe niilläkään kovin hyvin, kun en ole niiden tehoa jaksanut uusia vähäisen käytön takia. Ehkä mä joskus käyn silmäleikkauksessa, kuka tietää.
GOPR0281 IMG_4681 IMG_4673 Tuossa oli tuo meidän päivä nyt noin muuten, videolla näkyy ehkä hieman enemmän tosta keskiviikosta. Nyt kerron tähän vähän jotain muuta matkasta, musta vaan tuntuu, että meen kohta ihan sekaisin, että mistä mä olen jo kertonut ja mistä en :-D En itse ollut aiemmin ollut Turkissa, joten tämä oli mulle aivan uutta. Mun edelliset ulkomaanmatkat, joita on ollut kaksi ennen tätä, ovat olleet säiltään huonoja. Teneriffa 2013 vuoden joulukuussa oli aika harmi, kun lämpimiä ilmoja ei ollut oikeastaan yhtään. Muutenhan matka oli mun eka ikimuistoinen ulkomaanreissuni! Tänä keväänä käytiin myös Pariisissa Teemun kanssa, mikä ainakin oli aivan erilainen ympäristöltäänkin jo. Meille sattui kaikki päivät silloin sateisiksi, paitsi tietenkin juuri lähtöpäivä. Turkissa ei ainakaan huonoista säistä voinut valittaa. Ikinä ei mittarissa näkynyt alle 30 astetta ja aurinko paistoi joka päivä! Pari päivää meni kyllä totutellessa siihen hikoilun määrään, mutta mieluummin näin päin :P
                 Pysyteltiin lähinnä meidän hotellin lähiympäristössä, mitä nyt shoppailemassa käytiin pari kertaa ja juuri noilla meidän retkillä. Käytiin useampana aamulla myös ihan juoksulenkillä ja voin sanoa, että en oo koskaan hikoillut niin paljoa kuin silloin! Juostiin kuitenkin about 5 km aina yhdellä lenkillä, mikä on aika hyvä tuohon lämpötilaan tottumattomille. Pysyi paino siis kurissa, vaikka reissun aikana tulikin ihan kiitettävästi herkkuja syötyä, haha. En oikein tiedä mitä tähän nyt enää kirjottaisin, kirjoitan loput sitten viimeisessä matkapostauksessa. Sitä ennen saattaa tulla välissä jotain muuta, tai sitten laitan sen viimeisenkin tähän samaan syssyyn. Kerron sitten tämän hetken kuulumisetkin pian sen jälkeen! Tässä kun on ollut esimerkiksi viime viikonloppuna sm-kisat ja muuta mukavaa. Nyt kuitenkin voisin vielä ne kuuluisat läksyt tehdä, joten palaillaan pian, heippa <3!
GOPR0260 IMG_4136 IMG_4632 IMG_5494

5 kommenttia:

 1. niin upeita nää auringonlasku kuvat ja te ootte kyllä maailman sulosin pari teemun kanssa <3 :')

  VastaaPoista
 2. Olit 4. sm 200m! Hyvä!!
  Miten kulki ja meni muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut :D Viime vuonna kylläkin, katsoit ilmeisesti viime vuoden tuloksia? Nyt olin 19-vuotiaiden kanssa samassa, joten sijoituskin siis huonompi. Olin 200 metrillä 11. ja 100 metrillä 10. :) Ihan jees meni, 100 metrillä kauden paras ja 200 metrillä kauden toiseksi paras! Vähän jäi harmittava fiilis, kun tuntu että oisin pystynyt parempaankin.

   Poista
  2. Aijaa :( Katoin kyllä TP:sta muistaakseni :D
   Mutta hyvin kuitenkin! Ja ens vuonna mitskuja;) Ollaan samas sarjas sitte mut erilajit tosin

   Poista