perjantai 21. elokuuta 2015

ALANYA PART 3

Moikka! Tuossa yllä Alanyasta toinen my day, joka siis liittyy myös osittain tämän postauksen kuviin. Tuona torstaina lähdettiin siis Teemun kanssa Sapaderen kanjonin ja Dimin tippukiviluolan retkelle. Tällä reissulla ei onneksi tarvinut kävellä kauas, sillä tällä kertaa matkayhtiön oma bussi tuli meitä hakemaan aivan hotellin nurkalta sen edellisen reissun paikallisbussin sijasta. Olipas jotenkin sekava lause. Joka tapauksessa matka Sapaderen kanjonille kesti noin tunnin, mutta matka oli paljon viihtyisämpi kulkea tilavassa ja ilmastoidussa bussissa. Lisäksi opas kertoi meille turkkilaisten historiasta/turkkilaisista, niin matka meni senkin takia paljon joutuisammin.
                   Kun päästiin perille, meitä odotti upea näky. Oisin viihtynyt tuolla paljon pidempäänkin, sillä kanjonissa oli ihanan viileä ja tietysti myös kauniit maisemat. Ihmisiä ei ollut liikaa siinä vaiheessa päivää ainakaan ja kanjonilla oli siksi kiva kulkeakin. Aikaa meillä oli noin tunnin verran, mikä vähän harmitti, sillä tuolla ois voinut keksiä kaikkea kivaa, kun vaan olisi sitä aikaa ollut enemmän. Tunnin päästä oli ruokailu järjestettynä paikan päällä ja tämän jälkeen kyllä oli vielä puolisen tuntia aikaa tehdä mitä halusi, mutta ei enää kanjonille lähdetty, vaan mentiin vieressä oleville luonnon omille uima-altaille. Olisi kyllä kelvannut siellä uida, vaikka vesi kylmää olikin. Oon tosi luonnonläheinen ihminen ja mä vaan hehkutan aina tommosissa paikoissa sitä kaunista luontoa ehkä liikaakin!
21 IMG_5567 GOPR0347 GOPR0369 22 IMG_5691 Sapaderen kanjonilta lähdettiin bussilla takaisin Alanyan keskustaa päin, kunnes taas palattin vuoristoon, tällä kertaa Dimin tippukiviluolalle. Tästä paikasta en niin paljoa pitänyt verrattuna Sapaderen kanjoniin, mutta olihan tuokin kiva nähdä! Luolassa oli viileä ja aika pimeää enkä itse kokenut siellä näkyvän mitään erikoista, alusta asti näkyi noita tippukiviä luolan loppuun saakka, jossa tosin oli pieni lampi, mutta siitäkin jotenkin odotin enemmän oppaan puheiden perusteella. Toisaalta nuo muutamat kuvat luolasta on mielestäni kivoja eli en siis tyrmää tätä kohdetta, kannattaa se käydä katsomassa, jos aikoo Alanyassa käydä :) Luolan ulkopuolella maisemat oli hienot, vuoristossa kun ollaan. Alkoi pikkuhiljaa vaan tulla kuuma ulkopuolella odotellessa, sillä luolassa oli ollut viileä ja tuolla tuntui sen jälkeen tosi kuumalta! Lopulta kumminkin matkamme jatkui bussilla kohti kivikauppaa, jossa oli mahdollisuus ostaa siis kivestä tehtyjä koristeita ja muita semmossia. Olivat kyllä hienoja eikä pahan hintaisia ollenkaan, mutta itse en ollut varannut rahaa riittävästi mukaan.IMG_5759 IMG_5786 IMG_5744 IMG_5783 IMG_5804 Tuossa olikin tuo meidän retki nyt pääpiirteittäin. Muille retkille ei Teemun kanssa osallistuttu, sillä haluttiin ihan rentoutuakin. Ainoastaan matkamme alussa, sunnuntaina, mentiin ilmaiselle noin tunnin mittaiselle laivamatkalle. Nähtiin kivoja maisemia, ainoastaan delfiinit jäi harmittavasti näkemättä tällä kertaa. Mentiin kukkulan läheltä laivalla ja siellä näkyi vuohia kiipeilemässä. Yritin niistäkin kuvia ottaa, mutta kaikista tuli epätarkkoja. On ne kyllä taitavia otuksia, niin jyrkkää rinnettä vaan tallustelee vailla huolen häivää. Joka tapauksessa musta oli kiva käydä tommosella laiva-ajelulla ja nähdä maisemia, vaikka aika lyhyt matkahan me heitettiinkin. Jos joskus vielä meen Alanyaan, niin meen kyllä sinne useamman tunnin laivamatkalle!IMG_4196 IMG_4240 IMG_4218 GOPR0210 GOPR0212 Ja nyt sitten vielä muuta reissusta. Koko viikon reissun aikana me mentiin vain yhtenä päivänä kunnolla rannalle. Tarkoitan kunnolla menemisellä siis sitä, että varattiin varjo ja tuolit meille ja oltiin pari-kolme tuntia. Mä tietenkin vietin aikani varjon alla, koska olisin todennäköisesti ollut kuin rapu sen jälkeen. Teemu otti aurinkoa ja mä luin terveystietoa, tosin ei siitä tahtonut tulla oikein mitään, en pystynyt keskittymään. Teemu ei ole auringonottaja-ihmisiä eli siis hän ei tarkotuksella vietä päiviä pitkiä auringossa makaamassa, mutta päätettiin tuo yksi päivä kumminkin yrittää. Jatkossa tuskin yritetään sitäkään vertaa, sen verran tylsää touhua tuo meidän mielestämme on :-D En tosiaan pysty ymmärtämään, miten jotkut viettävät melkein koko päivän tuolla tavalla, yh.
                 Jos mietitte sitä, että miksi näissä postauksissa on kuvia oikeastaan vaan musta, niin johtuu ihan siitä, että Teemu ei oikein viihdy kameran edessä. Useamman kerran sanoin, että otetaan nyt sustakin kuvia, mutta ei silloin just käynyt, koska ei kuulemma ollut oikeat vaatteet tai muuta vastaavaa. Just joo sanon minä. No, onneksi nyt otettiin edes ne muutamat yhteiskuvat ja videoita nyt tietysti on myös Teemusta :) En saa päähäni nyt enää mitään kerrottavaa reissusta. Enköhän mä kumminkin kaiken olennaisen oo näissä kolmessa postauksessa jo kertonut. Tähän ja kuviin auringonlaskusta onkin hyvä päättää tää viimeinen postaus meidän matkasta, hyvää viikonloppua kaikille <3!
IMG_5838 GOPR0261 23 IMG_5229 IMG_5234

7 kommenttia:

 1. sun postaukset on nykyään täynnä valittamista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka niin? :) Mielestäni selkeästi kehuin reissuamme, kai sitä sentään rehellinen saa olla ja sanoa huonotkin puolet? Vai pitäisikö kaikki vaan kehua hyväksi ja valehdella että kaikki oli täydellistä?

   Poista
  2. Ihana postaus Iina :) Ja mun matkakuume vaan kasvaa! Haluun kyllä ehdottomasti päästä käymään alanyassa, ja noi kohteet missä kävitte nähtävyyksiä kattelemassa näyttää niiin upeilta :o <3 mun on pistäny jo muutaman kerran silmään nämä anot jotka sanoo että valitat kaikesta - en ymmärrä yhtään! tottakai saa sanoa rehellisen mielipiteen, eikä sellasta ainaista 'elämä on niin ihanaa eikä mikään oo koskaan huonosti' jaksais lukeakkaan. :)

   Poista
  3. Kiitos :)! Ja joo suosittelen käymään noissa nähtävyyksissä, jos Alanyaan meet! Niinpä, mä en oikein tiiä enää et mitä mun pitäisi kirjoittaa tänne, kun aina vain kuulemma valitan. En valita, jos sanon huonoja asioita, vaan oon rehellinen enkä kaunistele liikaa :D Mutta joillekin se on sitten täyttä valittamista vaan, harmi.

   Poista
 2. Ihania kuvia. Itse en ole vielä koskaan ulkomailla käynyt jos laivamatkoja Ruotsiin ja Tallinaan ei lasketa niin muualla en ole käynyt. Onneksi reissu meni hyvin ja kumpikaan ei tullut ruuasta kipeäksi.
  Niitäkin oon kuullut/ lukenut että oltu tosi kipeenä lomalla ja maattu sairaalassa tipassa kun mikään ei pysy sisällä. Mutta ilmat ainakin suosi teillä ja ei tartenut palella. Niin. Muuten asiasta toiseen tuleeko se Somettaja mökillä video Juissin kanavalle vai jonkun teidän. Vai tuleeko sitä ollenkaan muuta kun se pieni pätkä?? Oli ainakin hyvä. Hyvää syksyä teidän koko perheelle ja koita jaksaa koulu ja muut jutut . Ja onnea kirjoituksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkään en vielä kaksi vuotta sitten ollut käynyt kuin Tukholmassa. Oltiin kyllä onnekkaita siinä suhteessa, että päästiin lomamme viettämään terveinä, ois ollut kyllä aika harmi viettää loma vaan makaillen toipilaana. Kyseinen video tulee kyllä Juissin kanavalle, veikkaan, että tulee tässä 1-2 viikon sisään, mutta mä en oo varma näistä :) Kiitos ja hyvää syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 3. Mul on ollu jo pitkää matka kuume kiitti ku lisäsit sitä vie;)

  VastaaPoista