lauantai 27. kesäkuuta 2015

Mansikkajuustokakku!

1IMG_7879 Heipä hei! Tällä kertaa tulee vaan tämmönen leivontavideo, kun mulle ei ole oikein mitään kuvattavan arvoista tapahtunut, lukuunottamatta paria kivaa yllätystä. Tää oli nyt siis toinen kerta, kun kyseisen kakun leivoin ja tuli paljon parempi kuin ekalla kerralla, vaikkakin koristelu ei ehkä ihan niin kiva ollut kuin edellisessä! Mut suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tuota, jos on mansikan ystävä. Tuoreita mansikoita kannattaa käyttää, jos vaan mahdollista, tulee paljon paremman makuista. Tässä ainekset ja ohjeet, jotka lukevat youtubessa myös:

AINEKSET JA OHJEET!

Tarvitset:

- 300-350g (Daniela)keksejä
- n. 85g margariinia
- mansikoita oman maun mukaan, itelläni meni alle litra
- 1 levy Fazerin sinistä
- 7 kpl liivatelehtiä
- 1 prk Flora Vispiä
- 1 prk Mascarponejuustoa
- 1 prk ranskankermaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria

1. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva
2. Painele muruseos vuokaan pohjaksi
3. Viipaloi pohjan päälle mansikoita
4. Rouhi 100 g suklaata ja laita mansikoiden päälle
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
6. Vatkaa vispikerma vaahdoksi
7. Lisää loput ainekset joukkoon eli tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mansikat
8. Ota liossa olleet liivatelehdet pois ja laita ne kuumaan vesitilkkaan. Vesitilkan kokoa en osaa sanoa, laitoin vaan jonkinnäkösen pienen määrän!
9. Kaada sitten tämä mansikkamoussen joukkoon ja sekoita
10. Kaada mousse vuokaan pohjan päälle ja laita jähmettymään yön yli (suosittelen, että vasta parin päivän päästä syödään, silloin on paljon parempaa!)
11. Lopuksi koristele miten itse tahdot :) Fazerin sinistä ei välttämättä kannata laittaa ainakaan noin rouhittuna puolta levyä, tulee aikamoinen kerros muuten!

Toivottavasti tykkäätte tämmösistäkin :) Joka tapauksessa mulla on enää yksi perus työpäivä jäljellä tuolla Pytynlahdessa ja sitten vielä se siivouspäivä, kun leiri päättyy. Oon jotenkin niin ilonen, että vihdoin helpottaa tää elämä, kun nyt oon saanut taistella jaksamisen kanssa. Toisaalta surullista lähteä, kun on tottunut olemaan siellä, mutta ei niin surullista, että haluaisin jäädä :D No mutta tiistaina siis viimeinen työpäivä mulla siellä ja aattelinkin sen jälkeen tehdä teille kuulumispostauksen, jos vaan on silloin mahdollista!
Huomenna suunnataan Teemun kanssa Jämsänkoskelle, sillä siellä on mulla huomenna kisat, joissa 100 m ja 200 m ja ajetaan nyt ekaa kertaa noin pitkä matka autolla, haha. Mutta toivotaan, että säät olis nyt paremmat kuin Jyväskylän kisoissa oli. Eipä tässä muuta, mä alan pakkailla huomista varten, heippa <3

10 kommenttia:

  1. mikset menny karnevaaleille? ootko yleensä käyny niis?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kui en menny? Täällähän mä just olen, nää on ne kisat mistä tos yläpuolel puhuin :D Oon käyny :)

      Poista
    2. Hei ano et selvästi lukenu tekstiä, kattelit vaan kuvat XD
      Mutta Iina miten ne kisat meni? :)

      Poista
  2. Kannatta toi liivate kaataa ohuena nauhana tonne kakkuun. Jos kerral heittää ni tosi helposti jää paakkuseks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep siis tarkotus oli ja edellisel kerral teinkin niin! Tos vaa lipsahti :D

      Poista
    2. Ja samalla sitä kannattaa sekotella vaikka sähkövatkaimella :)

      Poista
  3. minkä kokoinen irtopohjavuoka sinulla oli tuossa käytössä?:)

    VastaaPoista
  4. Kuinka paljon tulee tuota ranskankermaa ja mascarponejuustoa grammoina? Tais siis kuinka paljon sitä oli purkissa jota käytit,koska niitä on erikokoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin aluksi itse samaa, mutta katsoin videon tarkasti uudestaan,joten vispiä 2,5 dl,mascarponea 250g ja ranskankermaa 150g

      Poista
  5. Sun ohjeet toimi ihan kympillä👌

    VastaaPoista