sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Vellamo ja kesäloma

Helou! Tähän viikkoon on mahtunut niin jännitystä, iloisuutta kuin suruakin. Päällimmäisenä mielessä ehkäpä tuo suru, mutta palataan siihen myöhemmin tässä postauksessa. Tällä viikolla mulla on siis tosiaan ollut kaksi työharjoittelupäivää, jotka meni mielestäni ihan hyvin. Eka päivä oli rankempi kuin toinen, joten huomaa hyvin, että työpäivät vaihtelee keskenään paljonkin. Olin siis aika paljolti keittiön puolella kumpanakin päivänä. Ekana päivänä siivosin parisen tuntia työpäivän lopuksi, mutta jälkimmäisenä päivänä ei tarvinut siivota yhtään, vietin koko päivän keittiössä muun muassa leipoen raparperipiirakkaa. Tunsin itseni niin typeräksi, kun kaamean taistelun jälkeen sain vihdoin raparepit noukittua puutarhasta ja ryhdyin kuorimaan niitä, kunnes mulle sanottiin, että joo veitsi toisinpäin, toi on se tylppä puoli... :-D Hämäsi se veitsen muoto, kun oli päinvastoin ne terävä ja tylppä haha. Onneksi en telonut itseäni sillä terävällä puolella. Mut tosiaan sujui oikein hyvin muuten nuo kaksi päivää ja ihan mielelläni meen töihin tuonne kesäksi!IMG_7760 IMG_7816 IMG_7767 IMG_7763 IMG_7792 Torstaina meillä oli koulussa ns retkipäivä eli me ykköset ja kakkoset lähettiin Kotkaan Vellamoon. Meiän ryhmä lähti klo 9 koululta ja oltiin siis siellä Vellamossa vajaat kolme tuntia. Meillä oli opastettu kierros, joka mua ei hirveesti innostanut, sillä halusin mieluummin itse siellä kierrellä, niinpä lähettiin jossain kohtaa Ingan kanssa sitten kiertelemään kahdestaan. Olihan tuo ihan hauska nähdä noita vanhoja laivoja ja muita juttuja, mutta ehkä oisin tarvinu enemmän semmosta omaa aikaa siellä, sillä jäi ehkä vähän pintariipaisuksi tuo reissu. Kuitenkin oli kivaa, kun saatiin sovittaa noita vanhoja vaatteita ja noissa alempana olevissa kuvissa mulla on siis 1950-luvun vaatteita päällä!
             Mun oli tarkotus kuvaa tuona päivänä my day, mutta sanotaanko näin, että nää viimeset päivät ei vaan oo tuntunut olevan niin sanottuja "mun päiviäni", joten se sitten jäi vähän puolitiehen kaiken muun takia. Kuvasin sinä päivänä siis ainoastaan tosta Vellamon reissusta pätkiä. Koululla oltiin ennen kahta ja sieltä kiiruhdin treeneihin ja sieltä suoraan ajotunnille. Illalla väsäsin vielä mansikkajuustokakun Teemua varten.
IMG_7787 IMG_7797 IMG_7800 IMG_7813 2p 3p Sitten olikin tämä mun epäonnen perjantai. No, ei aamulla herätessä ollut mitään pahaa, oli ihana ilma ja jännitystä ilmassa, sillä oli inssi silloin klo 11.15. Menin ennen viimeistä ajotuntia käymään koululla hakemassa kokeita, kun niitä just silloin jaettiin. Ootin parempia tuloksia ja tuli vähän sitten pettymyksenä ja tuli semmonen tiiättekö epämiellyttävä olo ja tunne, että tää päivä ei oo hyvä päivä. Ei siinä mitään, menin sitten viimeiselle ajotunnille ennen inssiä ja ei siinä mitään, meni oikein hyvin ja mulla oli suht rauhallinen olo. Siitä heti sitten alkoikin inssi ja pientä jännitystä oli, mutta se edellä ollut ajotunti oli tehny mulle paljon paremman fiiliksen.
             Inssi sujui oikein mallikkaasti ja olin itseeni tyytyväinen. Kun saavuttiin takasin, tutkinnonvastaanottaja kysyi multa mielipidettä ajostani. Sanoin, että musta meni hyvin, etten paljoa sählännyt mitään tai en ainakaan huomannut. No, sitten kun hän avasi suunsa niin vaihtui kyllä hymy joksikin muuksi. Hän oli kuulemma aloittanut yhdessä kohtaa jarrutuksen, enkä mä edes tätä tajunnut, sillä olin itse aloittanut samoihin aikoihin. Kyseessä oli siis tämmönen perustilanne, että toinen auto on pysähtymässä suojatien eteen ja mä ajoin sitä toista kaistaa. Aloin siis katsoa tilannetta, mutten ollut vielä jarruttanut vauhtia tässä vaiheessa ja alotettiin siinä samoihin aikoihin tutkinnonvastaanottajan kanssa, mutta hän siis sen ehti aloittaa. En tätä ajaessa huomannut, kun tosiaan siinä melkein samaan aikaan olin itsekin ajatellut jarruttaa. Sinne meni siis se inssi. Sinne meni myöskin työmatkani autolla, joten edessä on nyt 30 km työmatka yhteensä ja aamuvuoro alkaa klo 7 aamulla. Voitte vain kuvitella kuinka pettynyt ja vihanen olin, kun ajo sujui muuten siis aivan täydellisesti mulle. Pahintahan tosta teki se, että mä luulin, että pääsin läpi, koska en ollut tota jarrutusta tajunnut. Tuona päivänä mikään muukaan ei tuntunut sujuvan ja fiilis oli kieltämättä aika nollissa. Jaksoin kuitenkin koristella tuon kakun vielä ja se sentään onnistui sinä päivänä! Teemu tosiaan valmistui perjantaina merkonomiksi, eli mulla oli vähän ristiriitaiset tunnelmat inssin ja juhlien kanssa....IMG_7879 IMG_7888 PicMonkey Collage IMG_7933 IMG_7974 Eilen mulla oli kevätjuhla aamusta ja eilinenkään ei ollut oikein mun päivä. En näyttänyt siltä kuin olisin halunnut näyttää ja stressasi vaan jotenkin. Iltaa kohti onneksi tuli vähän parempi fiilis, mutta tuo inssi vaan ei lähtenyt pois mielestä. Mentiin kevätjuhlan jälkeen Kouvolaan Three wingsiin syömään Teemun kanssa ja huhhuh että tulinkin ihan täyteen taas :-D Näin nyt myös kerrankin oravan, kun mulla on kamera mukana ja sain otettua siitä sentään pari kuvaa, vaikka multa puuttui just se objektiivi, mitä oisin tossa tarvinu. Tuo orava oli ihanan pieni vielä, vaikka sitä ei varmaan kuvista niin näekään. Illemmalla menin käymään yhdissä yo-juhlissa ja itelläni olis kanssa(ainakin toivottavasti) vuoden päästä ne myös tiedossa!
                 Mulle ei ole vielä tullut semmoista jee loma -fiilistä, mutta eiköhän se jossain vaiheessa tuu tai no en tiiä, kun ne työt alkaa heti, mutta kuitenkin. Toivotaan nyt kuitenkin, että saisin uusia ton inssin mahollisimman pian ja että noi ilmatkin tosta lämpiäis, ei oo kuitenkaan mitään kovin lämpimiä säitä ollut, vaikka onkin aurinko paistanut. Huomenna alkaa työt, tosin tuolla siivoustyössä mulla on silloin eka työpäivä vapaapäivä eli ei siellä vielä työt ala, mutta Juissilla alkaa huomenna! Huomenna käyn myös varaamassa uuden inssin ja pidetään peukkuja, että saisin mahdollisimman pian ajan, sillä oon aika pulassa ton työmatkan kanssa tällä hetkellä. Siinä on vielä se, että sinne ei ole pyörätietä, vaan joudun ajamaan autotiellä, missä autot ajavat 80 km/h. No, pitää olla varovainen. Mutta palaillaan taas kun ehitään, moikka!
1PicMonkey Collage 1IMG_7945

13 kommenttia:

 1. Heii apua mun oli ihan pakko tulla ny kommentoimaan tähän koska ku luin ton sun inssi jutun! Feelaan hyvin sua tässä asiassa, sillä mä oon syntyny maaliskuun alussa ja mulla on myös nuorempi kaksoisveli. Kumpiki varas ittelleen synttäripäivälle inssin, vieläpä peräkkäiset. Mun velihän lähti sinne itsevarmana ja ku mä menin autokouluun henkilökunta totes et mun veli on saanu virheettömän inssin ja kortin et mites mulla pistänkö paremmaks. No mähän olin jo valmiiks ihan kauhusta kankeena ja kädet ja kaikki vapis ja tuntu et veljen kortin saaminen lisäs paineita. No eihän se inssi menny läpi, musta tuntu kans et se meni tosi hyvin, mutta inssin kattoja sano, et ei voi päästää mua läpi ku mulla vapisee kädet ja jalat heti sen jälkeen ku se tulee kyytiin, et ajotaidoissa ei oo mitään vikaa. No mähän aloin melkei itkemään siinä, varsinkin ku maksoin koko autokoulun ite ja lopulta mulla meni inssi vasta 4. kerralla läpi, kun tuli eri henkilö vastaanottamaan inssiä, eräs mies ja aikasemmin mulla oli ollut vähän vanhempi nainen. Toisella kerralla sano että en pääse läpi kun katson liian lähelle autoa?? :D ja kolmannella sano että parkkeerasin liian pitkään, että olis pitäny parkkeerata 3 min sisään ja mulla meni melkein 5 min. 4 kerrallahan mä jo olin niin raivona ja mun ajo ope kanssa et miks mua ei päästetä läpi, koska tää nais inssin katsoja valitti myös mun tavasta pitää ratista kiinni ja ajoasennosta, että oon liian lähellä rattia, mutta omaan lyhyet jalat ja pituutta 158 joten sillonki jalat ylsi just ja just polkimille :D 4. kerralla meni tosiaan läpi, virheettömänä ja tää mies myös ihmetteli miks mua ei päästetty läpi. Nyt vaan tsemppiä ja se maailma ei kaadu siihen vaik mustaki tuntu siltä, toivottavasti sulla vaa ei käy nii että menee vasta 4. kerralla läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheeta minkälainen tutkinnonvastaanottaja ;/

   Poista
 2. Onpas sulla ollu kaikenlaisia tapahtumia, ei kannata liikaa miettiä noita ikäviä asioita, inssinkii varmasti pääset pian läpi! :) Mullakii pitäs ens vuonna sitte olla lakkiaiset, tuntuu että eihän siitä ees oo kauaa kun alotin lukion :D Mutta hauskaa kesää, toivottavasti ne lämpimät säätkin alkais pikkuhiljaa tulla.. :)

  VastaaPoista
 3. Olen pahoillani inssin puolesta, mutta ei kannattaisi noin negatiivisesti kirjoittaa, sillä näissä postauksissa tuntuu olevan pääasiana vain se valitus.

  VastaaPoista
 4. Harmi tuo inssi-juttu! Jäi kyllä tosi ikävästä asiasta kiinni. :/ Mutta lohduttaudu ajatuksella, että ihan oikeasti ei kovin monella inssi mene läpi ensimmäisellä yrittämällä. Omassakin tuttavapiirissä varmaan yli puolet reputti. Seuraavalla kerralla se menee, varmasti! :-)

  Mutta kiva ja kattava postaus, ihanaa että päivität nyt useammin. :)

  VastaaPoista
 5. Samaistun kanssasi tuohon inssiin. Itel oli tiistaina inssi, hylätty siitä tuli ja samasta asiasta mistä sullaki. Ei meinaa ollu kauheen ilone fiilis sen jälkee :D

  VastaaPoista
 6. Mun koulumatka on yläasteelta tänne lukioon asti ollut kokoajan sitä 15km sinne ja 15km takaisin ja bussit
  jää 2km päähän koulusta :) Että oma auto olis kyllä kiva mut vanhempien mielestä en tarvii ja itel ei oo varaa ylläpitää....

  VastaaPoista
 7. Tää on nyt vähän hassu kysymys mut miten sä yleensä ajat risteyksissä? :D Et missä järjestyksessä jarrutat, painat kytkimen ja vaihat pienemmän vaihteen? Ja käännytkö samalailla sekä hiljasesta että nopeesta vauhdista? Oon itekkin autokoulussa mut en vaan meinaa oppia millään tota risteysajoa...

  VastaaPoista
 8. Tsemii! Mullaki meni vasta toisella kerralla. Mua ärsyttää vieläkin, että sen onnettoman pyöräilijän piti olla samaan aikaan liikenteessä ja inssi joutu jarruttaa :( Just samoja tuntemuksia oli ku mullaki sen hylätyn inssin jälkee. Noi juhlat varmaa piristi päivää! :)

  VastaaPoista
 9. Siis ei kukaan voi olla läpäisemättä inssiä, muuta kuin kaikki "huonot ihmiset"! Mutta ei siitä sen enempää. Mä asun itsekkin Kotkassa ja olen käynyt monta kertaa vellamossa. Minun mielestä vellamo on oikein hieno ja kiva museo. Mutta jos aiot yrittää vielä inssiä toisen kerran niin tsemppiä sulle! :)

  VastaaPoista
 10. Apuaaaa! asun Wellamon lähellä:DD

  VastaaPoista